shade

Wat je moet weten m.b.t. het boeken van je examen

 

Examenaanvraag

Je examenaanvraag wordt door Decisco doorgegeven aan Prometric, een overkoepelend werelwijd exameninstituut. Prometric heeft in Nederland verschillende gecertificeerde examencentra waarvan Decisco er een is.
Op dit examencentrum wordt je examen on-line afgenomen d.m.v. een accessment test voor het betreffende examen. Het examen wordt door Decisco ingekocht (en betaald) d.m.v. vouchers. Deze vouchers hebben een beperkte geldigheidsduur en zijn gekoppeld aan je examen. Het is dus belangrijk dat je jouw examen niet te lang uitstelt i.v.m. het verlopen van de geldigheid van je voucher.

 

Verschuiven 2 dagen van te voren

Mocht je het door Decisco en bij Decisco geboekte examen om welke reden dan ook willen verschuiven dan is dat mogelijk. Het verschuiven is dan gratis. Als je voor een 2e, 3e, 4e keer etc. het examen wilt verschuiven dan worden er verschuivingskosten in rekening gebracht. Dit kost € 35,- excl. BTW per verschuiving per examen. Ook worden deze verschuivingskosten in rekening gebracht wanneer je het examen via Decisco hebt ingeboekt maar het examen wilt verschuiven bij ander exameninstituut van Prometric dan Decisco.
Als je het examen niet via Decisco hebt geboekt maar rechtstreeks of via het Internet bij Prometric, dan wordt door Prometric altijd kosten hiervoor in rekening gebracht.

Deze examengedragsregels zijn niet door Decisco bedacht maar zijn door Prometric aan de exameninstituten opgelegd.