shade

MCSA certificering

Je zult het vast al gehoord hebben, Microsoft stapt langzaamaan af van de welbekende MCSA certificeringen en vervangt deze voor de Role-Based varianten. MCSA beter bekend als Microsoft certified solutions associate zijn ingedeeld in de volgende categorieën:

Cloud

De cloud speelt in op de groeiende vraag naar server infrastructuur. Bij de certificeringen staat het werken in de Cloud centraal. Voor azure oplossingen kan je terecht bij de nieuwe Role-Based certificeringen certified azure fundamentals, azure administrator associate, azure developer associate of de azure solutions architect expert.

De nog bestaande cloud MCSA certificeringen:

Mobility

Deze Windows MCSA Windows 10 is inmiddels omgezet naar Role-Based modern desktop administrator associate. Deze certificering stelt je in staat om Windows 10 te configureren, beheren en onderhouden.

Data

Voor het inzetten van business intelligence oplossingen zie onderstaand de verschillende Microsoft SQL certificeringen.

Productivity

Voor het uitrollen van Microsoft Office 365 en hybride oplossingen binnen de bedrijfsomgeving is de MCSA office 365 vervangen voor de nieuwe Role-Based certificeringen 365 certified fundamentals, modern desktop administrator associate en Enterprise administrator expert.

App builder

Ga je software ontwikkelen? Kies dan voor één van onderstaande certificeringen.

  • MCSA universal Windows platform
  • MCSA web applications

Business applications

Ben je op zoek naar kennis en expertise op het gebied van Microsoft dynamics 365 en SQL server? Kies dan voor de onderstaande Microsoft certificering.

  • MCSA Microsoft dynamics 365 for operations

Waarom een MCSA certificaat behalen?

Je bent al jaren werkzaam in de IT. Toch is het dan juist interessant om je certificering te behalen wanneer je nog eens een carrière switch wil maken. Steeds meer werkgevers willen dat je aantoont wat je kennis en kunde is. Deze certificering helpt je daarbij. Daarnaast geeft Microsoft aan dat 23% van de gecertificeerde tot wel 20% loonsverhoging krijgt.