shade

MCSE certificering

Je zult het vast al gehoord hebben, Microsoft stapt langzaamaan af van de welbekende MCSE certificeringen en vervangt deze voor de Role-Based varianten. MCSE, beter bekend als Microsoft certified solutions expert zijn ingedeeld in de volgende categorieën:

Cloud

Voor cloud oplossingen zijn er geen bestaande trajecten meer in MCSE vorm. Wel kan je terecht bij de nieuwe Role-Based certificeringen genaamd Azure:

Mobility

Ook voor mobility zijn de MCSE trajecten omgezet naar de nieuwe Role-Based certificeringen onder de naam Microsoft 365. Je kan terecht bij de volgende certificeringen:

Data

Voor het inzetten van business intelligence oplossingen zie onderstaand de verschillende Microsoft SQL certificeringen:

Productivity

Dit MCSE traject helpt bij het uitrollen van hybride oplossingen binnen de bedrijfsomgeving. De onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn; Microsoft Office 365, SharePoint, Skype for Business (stopt per 31 juli 2021) en Exchange.

Business applications

Ben je op zoek naar kennis en expertise op het gebied van Microsoft dynamics 365 en SQL server? Kies dan voor de onderstaande Microsoft certificering

  • MCSA: Microsoft dynamics 365 for operations
  • MCSE: Business Applications (stopt per 31 december 2019)

Waarom een MCSE certificaat behalen?

Je bent al jaren werkzaam in de IT. Toch is het dan juist interessant om je certificering te behalen wanneer je nog eens een carrière switch wil maken. Steeds meer werkgevers willen dat je aantoont wat je kennis en kunde is. Deze certificering helpt je daarbij. Daarnaast geeft Microsoft aan dat 23% van de gecertificeerde tot wel 20% loonsverhoging krijgt.