shade

Advanced Automated Administration with Windows PowerShell

Omschrijving training

Met onze On-Demand Learning Tracks leert de deelnemer doormiddel van online video’s, hands-on labs en kennistests om het dagelijkse management en beheerderstaken en functies te automatiseren en te stroomlijnen in de Windows Server infrastructuur.

Deze training bouwt voort op de training MS10961: Automating Administration with Windows PowerShell. Deze training is gebaseerd op Windows Server 2012 R2 en Windows 8.1 en hoewel de training zich specifiek focust op Windows PowerShell v4.0, is deze ook relevant voor v2.0 en v3.0 Windows PowerShell omgevingen.

Vergroot- en bouw voort op je kennis vanuit de training MS10961 en focus op het maken van schaalbarere en implementeerbare Windows PowerShell scripts, in te zetten binnen jouw organisatie, door zelf Windows PowerShell tools te bouwen. Leer meer over de maken van geavanceerdere functies, script modules, geavanceerde parameters, attributen en “controller” scripts. Leer ook hoe je scripts robuuster maakt door te leren hoe je omgaat met script errors en hoe je Windows PowerShell analyseert en kunt debuggen. De training behandeld ook de toepassing van Windows PowerShell cmdlets met .NET Framework . Je leert bovendien hoe je Windows Servers configureert met Desired State Configuration en je krijgt begrip van Windows PowerShell workflow.

De gedetailleerde en praktische “labs” en diepgaande content helpen om taken die momenteel handmatig uitgevoerd worden door de beheerder te verwijderen. De training stelt de deelnemers namelijk in staat tot het bouwen van eigen Windows PowerShell tools voor geautomatiseerde, herhaalde en precies beheer van de Windows Server infrastructuur.

Na afronding deze training kun je:

  • Geavanceerde functies maken;
  • Cmdlets gebruiken en Microsoft .NET Framework in Windows PowerShell toepassen;
  • “Controller” scripts schrijven;
  • Omgaan met script errors;
  • XML data bestanden gebruiken;
  • Server configuraties beheren door de toepassing van Desired State Configuration;
  • Scripts analyseren en debuggen;
  • Windows PowerShell workflow begrijpen.

Voor wie is de training geschikt?

Deze training is bedoeld voor IT Professionals die reeds ervaring hebben met algemeen Windows Server en Windows Client beheer, of al ervaring hebben met het beheren en ondersteunen van Application servers en services waaronder applicaties zoals Exchange, SharePoint en SQL. Systeem-, infrastructuur- en applicatiebeheerders die werken in een Windows of Windows hybride omgeving zullen deze training relevant vinden voor hun dagelijkse werkzaamheden en de ontwikkeling van hun vaardigheden en toekomstige carrière.

Deze training is ook bedoeld voor IT Professionals die hun huidige kennis van- en ervaring met Windows PowerShell willen uitbreiden. Dit door te leren hoe je tools bouwt voor breder algemeen gebruik binnen de organisatie, met een product van Microsoft of een onafhankelijke software leverancier waarmee het beheer van Windows Powershell ondersteund wordt.