Microsoft SA training vouchers

13 november 2019

Na aanschaf van bijvoorbeeld een Enterprise Agreement of een Open Value Agreement biedt Microsoft de mogelijkheid trainingen te volgen met SA Training Vouchers. Een SA Training Voucher geeft recht op één gratis trainingsdag voor één persoon. Deze kan je inwisselen bij Decisco, dé Microsoft Learning Partner.

Heb jij deze vouchers? Zorg dan dat je ze spoedig omzet in trainingen. Het software assurance training voucher program stopt namelijk. Per 1 februari 2020 is het niet meer mogelijk deze vouchers in te zetten op de nieuwe Azure Role-Based trainingen.

Verzilveren SA training vouchers

Het verzilveren van de Software Assurance Training Vouchers gebeurt in drie stappen:

  1. Activeren
    De Software Assurance benefit manager activeert de SA vouchers via de (“VLSC”) website van Microsoft. Dit gebeurt eenmalig om alle vouchers te activeren.
  2. Genereren en toewijzen
    Na activatie kan de benefit manager de voucher genereren en toewijzen aan medewerkers. Dit kan door de naam en mailadres van de medewerker en het aantal trainingsdagen op te geven. Na het toewijzen is de voucher 180 dagen geldig mits de licentie overeenkomst nog minimaal 180 dagen doorloopt.
  3. Reserveren
    Een medewerker kiest een training die hij of zij wilt volgen. Na keuze moet hij/zij de Learning Partner de details van de SA training voucher doorgeven. Deze gegevens staan in de voucher bevestiging email.

Wil je weten over hoeveel SA Training Vouchers jouw organisatie beschikt? Laat je contactgegevens achter en wij zoeken het voor je uit.

Houdbaarheid SA voucher

De mogelijkheid om vouchers toe te wijzen (stap 2), verloopt op de einddatum van de licentie overeenkomst. Alle niet toegewezen trainingsvouchers vervallen op dat moment. Toegewezen SA training vouchers zijn 180 dagen geldig na toewijzing. Binnen deze tijd moet de training zijn gevolgd. Wij van Decisco kunnen – met jouw goedkeuring – controleren of jouw SA vouchers nog geldig zijn, en zo ja, tot wanneer en de totale hoeveelheid ervan bepalen.

Voucher dagen & trainingsdagen

Wanneer de benefit manager SA training vouchers creëert en het blijkt dat de training korter is dan de toegewezen dagen, dan worden de extra dagen automatisch teruggegeven. De benefit manager kan de voucher ook terugnemen en een nieuwe creëren met het juiste aantal dagen (als deze nog niet is gereserveerd door de Learning Partner). Als het aantal dagen van de training groter is dan het aantal beschikbare voucher dagen, kan er worden bijbetaald aan de Learning Partner om de volledige training te kunnen volgen.

Microsoft SA training voucher aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.