Wat is MCSA?

17 december 2018

Wat is MCSA?

MCSA staat voor Microsoft Certified Solutions Associate en is een certificeringsprogramma bedoeld voor mensen die hun opgedane kennis willen tonen doormiddel van het behalen van een certificering. Daarnaast is een MCSA certificering een vereiste om bijvoorbeeld een MCSE (Microsoft Certified Solutions Expert) te behalen en dus om door te groeien in je IT carrière. Deze certificeringen behaal je door specifieke examens van Microsoft te behalen. Welke examens je moet behalen om een bepaalde certificering te krijgen kun je hieronder vinden. Door op de naam de certificering te klikken krijg je alle informatie die je nodig hebt.

Microsoft certificeringen

Er zijn 6 categorieën (competency’s) waarin je certificeringen kunt behalen, namelijk Mobility, Cloud Platform & Infrastructure , Productivity, Data Management & Analytics, App Builder en Business Applications. Alle MCSA’s zijn in een bepaalde categorie ingedeeld, en binnen die categorie kun je na het behalen van je MCSA doorgroeien naar een MCSE of MCSD. Hieronder vind je een overzicht van de categorieën en de bijbehorende MCSA’s:

 1. Mobility: Wanneer je je wilt specialiseren in het configureren van Windows Devices is de certificering MCSA Windows 10 Specialist wellicht geschikt voor jou. Je leert het uitrollen, managen, implementeren en configureren van Windows 10. Wanneer je je kennis verder wilt verbreden kan dat met de certificering MCSA Windows 10, die bevat niet alleen het uitrollen, managen, implementeren en configureren maar ook het plannen, installeren en upgraden van Windows 10.
 2. Cloud Platform & Infrastructure: Wanneer je wilt inspelen op de groeiende vraag naar server infrastructure kun je kiezen voor een MCSA Windows Server 2016. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor MCSA Cloud Platform wanneer je je meer wil richten op Azure en Cloud gerichte oplossingen
 3. Productivity: Voor iedereen die Microsoft Office cloud en hybride oplossingen wil uitrollen binnen de bedrijfsomgeving is de MCSA Office 365 certificering een goed optie!
 4. Data Management & Analytics: Wanneer je meer gericht bent op Microsoft Business Intelligence (BI) oplossingen om zo BI projecten te kunnen uitvoeren zijn er verschillende SQL Server certificeringen, namelijk MCSA SQL 2016 Database Development, MCSA SQL 2016 Business Intelligence Development en MCSA SQL 2016 Database Administration
 5. App Builder: Wanneer je software wilt gaan ontwikkelen is de certificering MCSA Web Applications een goede eerste stap.
 6. Business Applications: Is gericht op het opdoen van expertise op het gebied van Microsoft Dynamics 365 en SQL Server.

Next Level

Wanneer je je IT carrière naar een hoger level wilt tillen heb je twee opties, namelijk:

 •   MCSE (Microsoft Certified Solutions Expert): Als IT professional bieden deze certificeringen je alle mogelijkheden om echte expert te worden binnen jouw IT vakgebied.
 •   MCSD (Microsoft Certified Solutions Developer): Als je een ontwikkelaar bent met een expertise in het analyseren en ontwerpen van enterprise-oplossingen met behulp van verschillende Microsoft programmeertalen en development tools, dan is dit de certificering die je wilt halen.

Beide certificeringen kenmerken de expertise van de IT professionals en software ontwikkelaars die de certificering hebben behaald. Zij hebben een brede en diepgaande kennis over de Microsoft oplossingen.

De 7 redenen waarom klanten kiezen voor Decisco

 • Dé specialist in Microsoft certificeringstrajecten
 • Trainingen mét startgarantie
 • Laagste-Prijs-Garantie op trajecten
 • Eigen examencentrum
 • Zeer ervaren én gecertificeerde Microsoft trainers (MCT)
 • Kleine groepen mét persoonlijke aandacht (max. 12 personen)
 • Praktijkgerichte trainingen met officieel Microsoft materiaal

Advies nodig? Meer weten of Microsoft certificeringstrajecten?

We denken graag met je mee over Microsoft Role-Based certificeringen! We zijn telefonisch bereikbaar via 0346-574411 en per e-mail via info@decisco.nl

Offerte aanvragen   Bel mij terug   Meer informatie